Microsoft SQL Server 2008 R2 August Community Technology Preview (CTP) е вече достъпен за изтегляне от MSDN и TechNet.


Майкрософт анонсира August Community Technology Preview (CTP) на SQL Server 2008 R2. Това е една от основните стъпки по пътя към RTM версията на SQL Server 2008 R2, което е планирано да се случи през първото полугодие на 2010 година. SQL Server 2008 R2 August CTP вече е на разположение за тези които имат TechNet или MSDN регистрации, а след сряда - 12-ти Август, ще стане публично достъпно за всички.


През следващите няколко седмици, можем да очакваме и появата на нови функционалности към SQL Server R2, като новата разработка на Майкрософт SQL Server „StreamInsight” (Complex Event Processing engine) и SMP технологията за скалиране и поддръжка на до 256 логически процесора. Те ще бъде достъпни за сваляне и тестване в следващите няколко седмици.


За 17-ти Август е предвидена и следващата CTP версия на SQL Azure Database и първото CTP на PHP Driver за SQL Azure. Те ще бъдат достъпни през блога на екипа на SQL Azure. За напред тези две технологии ще вървят ръка за ръка и новите им версии ще се анонсират едновременно. Това е и доказателство за стремежа на Майкрософт да отвори Windows Azure и SQL Azure и за разработчици работещи на различни от .NET технологиите.


Повече информация можете да откриете в блога Data Platform Insider или на страницата на SQL Server 2008 R2.

Skip to main content