Windows Phone Hackathon Day 2 Recap


Δείτε εδώ περιγραφή για την πρώτη ημέρα του Hackathon

Η δεύτερη μέρα του Windows Phone Hackathon εξελίχθηκε πολύ δυναμικά, με ομιλίες για advanced θέματα σχετικά με κατασκευή εφαρμογών, για business και marketing θέματα, παρουσίαση case studies αλλά και συγγραφή κώδικα από τις ομάδες προκειμένου να τελειώσουνε τις εφαρμογές τους για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό!

Συνολικά, τη δεύτερη ημέρα πέρασαν από το event περί τα 120 άτομα και συμμετείχαν στο διαγωνισμό με 32 εφαρμογές, τις οποίες και κατασκεύασαν στη διάρκεια του διημέρου! Η κριτική επιτροπή είχε το δύσκολο έργο να δει όλες τις ομάδες εφαρμογών, οι οποίες είχαν 2 λεπτά για να παρουσιάσουν το παιχνίδι/εφαρμογή τους και να διαλέξει τις καλύτερες. Μετά από την συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής, η κατάταξη των ομάδων ήταν:

Πρώτη θέση (1 Nokia Lumia 800 και 1 δωροεπιταγή 500 ευρώ): Forwaud

Ηχογράφησε την φωνή σου, ήχο και μουσική και μοιράσου την με τους φίλους σου!! Όλοι έχουν ήχους για να μοιραστούν. Με ένα απλό κλικ μπορείς να μοιραστείς τον δικό σου με την προσθήκη του Map location και με την δυνατότητα προσθήκης φωτογραφίας!
- For musicians
Εκμεταλλεύεται την πολύ καλή ποιότητα ηχογράφησης που παρέχει η νέα γενιά κινητών και είναι ιδανική εφαρμογή για καταγραφή guitar riffs , power solos και άλλων μουσικών εμπνεύσεων!
- Sound Share
Μοιράσου την ηχητική σου εμπειρία με τους φίλους σου μέσα από το κοινωνικά δίκτυα αλλά και μέσα από το forwaud social network. Τώρα η συναυλία του αγαπημένου σου συγκροτήματος ή μια τρελή βραδιά σε ένα club με τον αγαπημένο σου DJ θα μείνει αξέχαστη και θα μπορείς να τη μοιραστείς και με τους φίλους σου!
- Local storage
Αποθήκευσε τις ηχογραφήσεις τοπικά στο κινητό σου με την προσθήκη σημείου του χάρτη αλλά και με φωτογραφία που μπορείς να τραβήξεις με την κάμερα του κινητού. Αργότερα μπορείς να αποφασίσεις και να μοιραστείς την ηχητική σου εμπειρία με τους φίλους σου!
- My sound Map
Απεικόνιση πάνω στο χάρτη όλων των σημείων που έχουν γίνει οι ηχογραφήσεις και εμφάνιση των σχετικών φωτογραφιών. Απεικόνιση πάνω στο χάρτη όλων των ηχογραφήσεων που έχουν κάνει οι φίλοι σου από τα κοινωνικά δίκτυα.

 clip_image010  clip_image012 clip_image014 

2η θέση (1 Nokia Lumia 800 και δωροεπιταγή 300 ευρώ): BabyBoom

Όλοι ξέρετε πόσο σημαντκό είναι το logging και το documentation στις εφαρμογές. Αντίστοιχα λοιπόν και όταν κάνετε μωράκια θα χρειάζεται να καταγράφετε όλα τα συμβάντα του μωρού σας ώστε να μπορείτε να κάντε debugging το κλάμα του μωρού σας, να έχετε garbage collection των pampers ή monitoring της θερμοκρασίας του αγαπημένου σας απόγονου. Με το BabyBoom θα τηρείτε αναλυτικά αρχεία για τα σημαντικότερα συμβάντα του μωρού όπως το φαγητό, το κλάμα, τα μπάνια, τις αρρώστιες, το βάρος και πολλά ακόμη. Γραφήματα και εξαγωγή των δεδομένων επίσης θα είναι διαθέσιμα για να τα ανταλλάξετε με άλλους χρήστες που διαθέτουν την εφαρμογή ή με τη γιατρό σας.

2 3 4 

3η θέση (1 Nokia Lumia 800 και δωροεπιταγή 200 ευρώ): Squeezy The Tomato

Προσπάθησε να ζουλήξεις όσες περισσότερες τομάτες μπορείς για να μπορέσεις να γεμίσεις το ποτήρι με τοματοχυμό! Πρόσεξε όμως τις σάπιες τομάτες! Δεν πρέπει να ζουλήξεις αυτές!

3 5 1

Οι υπόλοιπες τρεις εφαρμογές της εξάδας ήταν

Maya Render (1 Nokia Lumia 800)

Απομακρυσμένος έλεγχος του Maya 3D με χρήση ενός Windows Phone.Η ιδέα είναι να δώσει την δυνατότητα στον Animator να μπορεί
να παρακολουθήσει το
rendering process από την εφαρμογή Autodesk Maya real time από το κινητό του 
  

Athens Life (1 Nokia Lumia 800)

Η εφαρμογή “athens life” έχει σαν στόχο να ενημερώσει τους χρήστες της για τα όλα τα event (μουσικά/συναυλίες/εκδηλώσεις) που γίνονται στην Αθήνα. Ο χρήστης, μπορεί να ενημερωθεί τόσο για τα σημερινά events (ενότητα tonight) όσο και για τα επερχόμενα (ενότητα upcoming), να δει στο χάρτη πού γίνεται το κάθε event, και να πάρει πληροφορίες για το πώς θα πάει εκεί!

 al5 al6 al2

9 months (1 Nokia Lumia 800)

Το «9 months» είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός – ατζέντα για την εγκυμοσύνη. Υπολογίζει την πιθανή ημερομηνία τοκετού της εγκύου, της υπενθυμίζει να κλείσει ραντεβού για τις απαραίτητες εξετάσεις και καταγράφει την πορεία του βάρους και της αρτηριακής πίεσης μέσω διαγραμμάτων. Παράλληλα, το «9 months» παρέχει πληροφορίες για την εξέλιξη του εμβρύου, την διατροφή, την υγιεινή, την άσκηση και ό,τι άλλο σχετίζεται με την εγκυμοσύνη.

NineMonths3 NineMonths1 NineMonths4

Random νικητής (επιλέχτηκε με κλήρωση – list.OrderBy(x=>Guid.NewGuid()) για όσους ήταν παρόντες): iWant

Η εφαρμογή iWant έχει σαν στόχο να εξυπηρετήσει τους οδηγούς στην ανεύρεση σημείων ενδιαφέροντος σε ολόκληρη την Ελλάδα, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε περιοχές που μπορεί να μην γνωρίζουν καλά. Αρκετές φορές θα έχει συμβεί να χρειαζόμαστε βενζίνη ή κάποια χρήματα από τράπεζα και να βρισκόμαστε σε περιοχή που δεν γνωρίζουμε το πλησιέστερο σημείο. Αυτό έρχεται να λύσει η συγκεκριμένη εφαρμογή με επιπλέον δυνατότητες όπως να μας καθοδηγήσει σε αυτό το σημείο μέσω του ενσωματωμένου GPS, καθώς και να μας δείξει για παράδειγμα το πλησιέστερο βενζινάδικο με την
χαμηλότερη τιμή βενζίνης, ή τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία ή Φαρμακεία. Μία επιπλέον δυνατότητα του προγράμματος είναι στο live hub του Start Menu να δείχνει την κίνηση στους δρόμους ή τυχόν μποτιλιαρίσματα προς αποφυγή τους από τον οδηγό που χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

 
  

Και φυσικά, πολλά συγχαρητήρια και στις υπόλοιπες συμμετοχές! Όπως υποσχεθήκαμε, οι καλύτερες από αυτές θα γίνουν featured σύντομα στο ελληνικό Windows Phone 7 Marketplace.

stereomood7
maze letter
beermaster
minidoctor
Eclipsis
wpDicomVault
T.E.A.
Squinja the acorn Protector
Academic Records
Πρωτοσέλιδα
giatrosofia
Chromium
GR Companies
Ctrl + PS
FindThePhone
thrakinea.gr RSS
FindMe
PersonalLibrary
Nefos
convert all
Rally24
TeamMate
Solar Power Estimator of Greece
Athens Today

Μερικές φωτογραφίες από το event (kudos στον Κώστα Πάντο που τράβηξε τις καλύτερες, δείτε εδώ)

 

  

  imageimageimageimage

 

Τέλος, μπορείτε να βρείτε όλα τα resources για τις ομιλίες εδώ: http://blogs.msdn.com/b/devhellas/archive/2012/02/16/windows-phone-hackathon-resources.aspx

Ευχαριστούμε όλους σας για ένα φανταστικό και δημιουργικό διήμερο! Μέχρι το επόμενο hackathon… ciao!


Skip to main content