Hvad kræver det at blive MVP ?


Jeg har længe villet slå fast overfor det Danske community hvad det egentligt kræver at blive MVP - for det kræver nemlig et stort stykke arbejde!

Jeg har som Developer Evangelist det fulde ansvar for at nominere nye MVP'er, dog har jeg intet at skulle have sagt når de "smider" medlemmer ud - begge dele kan til tider føles som mere af en byrde end en fornøjelse. Så det er op til mine kollegaer - og jer - at sende mig information på de mennesker som vedkommende mener bør have en MVP titel. Også ser jeg på sagen :0)

Pt. er der 19 MVPer i Danmark hvor 4 af dem er tekniske:

Mads Kristensen - ASP.NET
Dennis Knappe - ASP.NET
Brian Rasmussen - C#
Jesper Lund Stockholm - XML

Om de allesammen har fortjent den i år eller ej vil jeg ikke begynde at kommentere på, men jeg har selvfølgelig min personlige holdning til den slags.

En ting er 100% sikker, de 4 fire mennesker der står her har igennem en årrække, allesammen ydet et exceptionelt stykke arbejde, og har med garanti fortjent en MVP titel.

Det handler mest om 2 ting for at blive nomineret (ikke valgt):

1. Teknisk expertise i særklasse (læs: du skal være rigtig rigtig dygtig til mindst 1 teknologi).
2. Meget stor synlighed både med online (blogs, forums, nyhedsgrupper) og offline (taler), hvor du arbejder med "din" teknologi.

Hvis du så skulle være så heldig at blive nomineret og valgt til MVP slipper du for mig, men så skal du kun årligt rapportere til vores din MVP "chef" også kan du flere år i træk slippe igennem nåløjet - alt efter hvad de enkelte produktgrupper menere :0)

Jeg ville virklig gerne kunne nominere flere personer til programmet og i må meget gerne komme med forslag.


Comments (12)
 1. Thomas Jespersen says:

  Hej igen

  Som jeg har skrevet et par gange, så fortjener Søren Spelling Lund (www.publicvoid.dk/www.anug.dk) at blive MVP.

  Ingen tivl om at han gør et stort stykke arbejde.

  Spørgsmålet er så bare hvilken teknologi, for han bevæger sig jo over hele .NET platformen.

  Kan man blive MVP for noget så generelt .NET eller Visual Studio? Ellers er der jo altid ASP.NET (eller Commerce Server), selv om det kun er en brøkdel at det han laver.

 2. Sune says:

  Hvad får man ud af at være MVP? Udover det selvfølgelig er en stor ære.

 3. Dennis Knappe says:

  Thomas> Du kan se en liste på dette site over de forskellige områder hvor der er MVPer worldwide.

  https://mvp.support.microsoft.com/communities/mvp.aspx

  Sune> En TechNet eller MSDN subscription, en årlig gave (rygsæk, lommekniv, computertaske…) samt 150$ til en Microsoft butik hvor der handles med merchandise + software. 150$ rækker langt derinde.

  Mulighed for at komme til MVP summit i Seattle + et tons tilbud fra produktgrupper…

  Der er masser af benefits..

  Venlig hilsen

  Dennis Knappe

 4. Dennis Knappe says:

  Daniel> Du skriver at du ikke vil kommentere på om alle har fortjent dem i år.

  Alle MVPer skal rapporter til deres MVP lead en gang årligt og det er så op til ens MVP lead og den tilhørende produktgruppe at afgøre om man bliver MVP igen eller ej. Jeg kan forestille mig at de også forhører sig hos den lokale Microsoft biks.

  Hvis man slipper igennem der er det fordi man har fortjent titlen, punktum. Det synes jeg ikke at du som Microsoft mand må så tvivl om, da du dermed sår tvivl om værdien af programmet.

  Just my five cents..

  Dennis

 5. Garry Trinder says:

  Dennis > Jeg er slet ikke enig!

  Men du ikke misforstå :0)

  Det bør være som du selv skriver, men det er desværre ikke tilfældet.

  Jeg kan ikke vurdere om i har fortjent det eller ej fordi vi ikke bliver spurgt eller ser hvad der bliver indrapporteret.

  Men du har ret, jeg mener det bør være noget anderledes fordi jeg tror de lokale har bedre mulighed for at vurdere en sådan sag!

  God weekend champ :0)

 6. Dennis Knappe says:

  Heysan

  Jeg skriver at jeg kan forestille mig…

  "Jeg kan forestille mig at de også forhører sig hos den lokale Microsoft biks"

  Jeg ved at de har gjort det tidligere, og jeg er 100% enig, det lokale MS kontor bør tages med på råd.

  Det må du arbejde for internt.

  God weekend til dig også..

  /Dennis

 7. Nu skriver du der kun er 4 tekniske MVP’ere, så vidt jeg ved har danmarks også MVP’ere på f.eks. BizTalk, Exchange og sikkert en lang række andre områder som jeg anser som pænt tekniske.

  Det kunne være rart med en samlet liste over danske MVP’ere, findes sådan en et sted?

 8. Jan Eliasen says:

  Hej alle

  Jeg blev da også lige lidt skuffet over, at min BizTalk MVP åbenbart ikke er "teknisk" – men sådan kan det jo gå. Linket til listen over danske MVP’er dur ikke helt – for det er ikke alle danske MVP’er der har rettet deres MVP profil til således at de fremkommer i en søgning på "danmark".

  Og til Daniel: Du skriver at du ikke kan vurdere om vi har fortjent vores MVP titel eller ej – nej, det kan du vel ikke – men det er jo sørme heller ikke meningen. Det er det vi har nogle andre til efter folk er nomineret -folk der danner sig et overblik over omfanget af engagementet samt kvaliteten. Det er fint nok at spørge den lokale MS biks, men det er en utaknemmelig opgave, hvis for eksempel Microsofts TS på BizTalk skal holde øje med, hvad jeg laver i diverse forummer – både MS forummer og andre forummer, læse mine artikler, følge min blog og hvad ved jeg. En umulig opgave hvis der er mange relevante folk at følge.

  Og til sidst, så er udtalelen "Jeg har som Developer Evangelist det fulde ansvar for at nominere nye MVP’er" ikke helt korrekt. Jeg kan på lige fod med Daniel nominere andre til MVP – ligesom alle andre MVP’er kan – og så vidt jeg ved alle MS ansatte (omend kun ganske ganske få benytter sig af det).

  Og slutteligt, så bryder jeg mig slet ikke om spørgsmålet "Hvad skal der til for at blive MVP?" – jeg er tilpas naiv til at håbe på, at folk bliver MVP fordi de har lyst til at hjælpe andre og så er MVP titlen bare en bonus. Første gang jeg fik den måtte jeg på nettet for at finde ud af, hvad fanden det var, for jeg anede det ikke.

  eliasen, 3-dobbelt BizTalk MVP

 9. Garry Trinder says:

  Hej Jan.

  Jeg er ikke af samme overbevisning som dig hvad angår fortjeneste af MVP titlen. Det er sidenhen, på min opfordring, også lavet om så, at alle nominerede til MVP titlen lander på mit bord før de kommer videre i systemet. Det er helt fair i mine øjne!

  Som evangelist er det nu min opgave, dog ikke primært, at sørge for at få nomineret de rigtige til titlen, og samtidig vurdere om nogle i programmet rent faktisk har fortjent den eller ej. Det er da alt andet nemmere for mig at vurdere, end det er for en der sidder i en produkt gruppe i Redmond, som kun læser din/MVP’ernes blog/artikler/etc 1-2 gange om året. Mit job er netop, at følge med på hvad der sker i det Danske community og finde de rette personer til MVP programmet.

  Så jo, min udtalelse er helt korrekt, men du har ret i, at du også kan nominere – bare ikke udenom mig 🙂

  Jeg får ofte spørgsmålet om hvad der skal til for at blive MVP, så det synes jeg ikke er så underligt at besvare. MVP er en bonus for personer der yder en stor indsats overfor en bestemt teknologi i communitiet.

 10. Jan Eliasen says:

  Hej Daniel – og tak for det hurtige svar.

  Det med spørgsmålet om, hvad der skal til for at blive MVP – ja, det spørgsmål får jeg også. Og selvfølgelig skal du svare på det. Det er mere dem der STILLER spørgsmålet jeg tænker på – idealistisk set vil jeg hellere have at folk gerne vil hjælpe folk for at hjælpe dem end at de vil hjælpe dem for at blive MVP…

  Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal tolke dit svar angående at alt lander på dit bord inden de kommer videre i systemet. For det er vel ikke ALT – det er vel kun danske, eller hvad? Og er det så også BizTalk, Exchange, Consumer Security og hvad ved jeg, eller kun det du kalder "tekniske"? Og jeg er slet ikke enig i, at det er nemmere for dig at vurdere for eksempel mig. For det første antager jeg (jeg kan tage fejl) at du ikke er kvalificeret til at vurdere kvaliteten af mine posts om BizTalk eller en andens posts om Exchange Server – eller kort sagt; samtlige tekniske discipliner man kan være MVP inden for. Og jeg er i øvrigt tæt på slet ikke at være aktiv overhovedet i det danske community – jeg slår mine folder mere internationalt – du kan jo ikke følge med i alt, hvad der sker på alle forummer for alle tekniske discipliner – for mig giver det MEGET mere mening, at et lille hold MS folk, der har fokus på for eksempel BizTalk får navnene på dem, der er nominerede til MVP titlen i BizTalk og så har de fulgt med i BizTalk communities og kan vurdere hvem der er "community leaders" og hvem der ikke er.

  eliasen

Comments are closed.

Skip to main content