Det bedste bageri i Danmark ?


Jeg har set dem i alle farver. Har spist brød, kager og krummer fra flere end du tror. Kender nok de bedste af dem, fordi jeg går op i hvad jeg stikker i munden og sætter en ære i at forkæle på mig selv om mine omgivelser.

Som knægt brugte jeg meget tid hos bageren i lavgade i Haderslev. Hver weekend smuttede jeg derned i min pyjamas og "hookede up" med mesteren i selveste bageriet. Sådan var det hver weekend indtil vores familie flyttede fra byens centrum.

Senere i livet svingende jeg ofte forbi bageren i gerritsgade, ad bagvejen selvfølgelig, og fik et par gode deals i en ofte alt for stor brandert. Forretningen gik som varmt brød på en søndag morgen.

Man skulle tro at København har des flere gode bagerier pga. størrelsen af byen, men nej!

I Haderslev ligger "Bageren". Forretningen hedder skallebæk og er på størrelse med en provins banegård når du ser den udefra. Ikke nok med at du kan betjenes indefra, nej, der er såmænd også implementeret 2 drivein luger så man kan betjenes direkte fra bilen. Skallebæk har det bedste brød, priser og service en kunde kan ønske sig, så der er ingen tvivl om at det er No.1.

I Svendborg ligger der ikke én eneste ordentlig bager! Det gør der til gengæld på Thurø, som er en af perlerne i det sydfynske øhav. Svendborg har en bageri kæde der hedder Strandvejs bageren men den lever på ingen måde op til sit navn. Dårligt brød og vanvittige priser samt en ringe service. Thurø bageren har romkugler på køl og de har en nøddetærte der får dig til at se engle og høre sød musik mens du spiser den. Thurø bageren er nummer 3 på min liste.

Hertil morgen var jeg nede "hos munch" og købe morgenmad. Det blev 207kr i alt. Jeg købte 6 gulerods boller, 3 chokolade boller, 2 liter juice, 1 ost og 1 glas marmelade. Vanvittigt godt brød med super service også skal det lige nævnes at det hele er økologisk - også prisen.
Derfor er "hos munch" nummer 2 på listen. Forresten har de romkugler der drypper af jamaica rom.


Comments (12)
 1. Jesper says:

  Gode bagere i Danmark er så almindelige som høns med tænder. I Ringsted, hvor jeg bor, kan man vælge mellem dårlige, elendige og horrible bagere.

  Heldigvis er der ikke noget der er nemmere at lave end godt brød så man ikke må nøjes med det inferiøre bras de faldbyder.

 2. cbmdotdk says:

  uden tvivl ludvigs bageri og konditori… i hillerød 🙂

  De bedste thebirkes, rosenbrød, spandauere osv man kan få i dk… imo 🙂

 3. Søren Pedersen says:

  Ej Daniel, jeg vidste sq ikke du var fra Haderslev, sejt! Jeg giver dig 100% ret i at skalle er den bedste bager i dk. Jeg glæder mig hver gang jeg er hjemme hos de gamle, til at komme ned og hente et friskbagt sønderjysk rugbrød.

  Jeg må indrømme at bagerne i Odense er NOGET skuffende, de kan på ingen måde nærme sig Skallebæks.

 4. Kasper Bo Larsen says:

  Skulle din vej tilfældigvis (nok en anelse usandsynligt) falde forbi Voervadsbro bør du bestemt besøge det lokale mejeri. Selve mejeriet er som så mange andre blevet lukket for en del år siden, men det bageri som nu bor der har det bedste italiensk-inspireret brød jeg nogen sinde har smagt.

  Hvem skulle have troet en kanotur på Gudenåen kunne blive en gastronomisk oplevelse?

 5. Lotte Forsingdal says:

  Farmor Lis’ bageri i Fårevejle er det bedste bageri jeg har oplevet, det er lille, der er ikke meget at vælge imellem, men bedre brød er svært at finde.

 6. Maj says:

  Ja! Thurø bageren er fænomenal!

  Min kæreste er fra Thurø, og hver gang min svigermor køber brød og kager til os dér, kan vi ikke takke nej 🙂

 7. ClausW says:

  Er der nogen der ved hvor man kan få rosenbrød i odense?

 8. MIG! says:

  Her i silkeborg er der en dejlig bager!!!!!!!!_ D

  Den hedder Byens Brød, og der er 3 af dem.,

  Der er lige ved at blive bygget en til med drive-in :P_P

  <Der er sååå mange specialitier, og det er billigt! 😀 Jeg elsker den 😀

 9. amani says:

  Normalt …

  Denne bager, der oprindelig kaldes Byens Brød, der befinder sig i Silkeborg,

  er da dejlig, der er mange lækkeriger, til en meget god pris – du får rigtigt godt

  for pengene. Jeg elsker den, og det gør de sociale medarbejder da også, de

  sælger ikke kun usundt da de dog prøver på, noget sundt og varieret mad, for

  alle. Knus.

 10. osama says:

  Den vil jeg da meget gerne prøve, jeg tror sku jeg kommer en snut forbi endag. mmhh mad.

 11. Osama says:

  Mhh, lydder lækkert. jeg tror sku jeg tager en snup ned til den bager der, jeg har hørt maden skulle være en dejlig oplevelse, ja jeg er en stor mad elsker mmh mad.

Comments are closed.

Skip to main content