JAOO, dag 0 – Søndag!


Jeg sidder på JAOO. Lyset er slukket og en kvinde står og taler om hvordan og hvorfor det er vigtigt at lave lækkert og brugervenligt design i sit hjem, og om hvordan man kan videreføre disse ting til sin software.

Jeg kom til Århus Søndag eftermiddag - med færgen - og det var en fed oplevelse. Færgen sejler fra Odden og lægger til i Århus havn, så jeg skulle næsten ikke køre i bil. Jeg er træt af at køre i bil de her dage.

Jeg smuttede på hotellet og så en film som jeg desværre faldt i søvn til. Et par timer senere stod jeg op, nappede mig et varmt bad og smuttede så i receptionen for at leje mig en cykel. Jeg elsker at cykle. Jeg cyklede ind til byen af et par omveje og fik set lidt af Århus centrum samt drukket mig en danskvand på en hyggelig kælder bar.

Jeg havde sat en geek-dinner op med nogle af Microsoft drengene Kl. 19:30 og havde tænkt mig at vise dem lidt af den danske kultur samt smage på en god bøf. Der kom flere end først antaget, men det var super hyggeligt. I selskabet var bla. Erik Meijer, Anders Hejlsberg, Charles Torres (Channel 9), Mario Szpuszta , Jeffery Snover, Joe Duffy, Josh Holmes, Ronnie Saurenmann og et par andre. Vi var ialt 11 nørder med meget forskellige baggrunde.

Jeg havde regnet med at de her mennesker var bombet og jet-laget fra deres lange rejse, men næ nej...friske som fisk. Der blev diskuteret, grint og delt erfaringer på tværs af hele bordet og de drak og spiste som vi vikinger er vant til :0) . Jeg tror ikke jeg behøver at fortælle jer, at det var en fed vanvittig oplevelse som nok sjældent vil gentage sig.

Anders og Jeffrey snakkede en del omkring DSL. Om hvorfor LINQ 2 SQL ikke er som Anders helt gerne ville have haft det. Om C# 4.0 og det magiske dynamic keyword. Om hvordan og hvorfor man ikke skal bruge ADO.NET dataservices til Silverlight. Hvorfor LINQ 2 SQL og entity frameworket stort er præcis det samme. Om hvorfor vi har så mange teknologier og hvorfor der kommer flere og flere. Om hvorfor en Program Manager ikke kender Visual Studio og kun dyrker Excel SM.

Det bedste af det hele var at ingen af dem havde fået stjerne nykker som andre i denne brance ellers lider rigtig meget af.

Efter middagen smuttede vi hver til sit. Jeg fandt min cykel og drønede hjem med et smil på læben og vind i håret.

Det havde været en rigtig fed og god oplevelse.

Nu er Sofia lige gået på scenen her i den lille sal, og hun snakker om interface designs, og det må jeg hellere lige tjekke ud.


Skip to main content