IE 8 – Udvidelser du bør lægge mærke til.


Accelerators, WebSlices, Search providers og langt bedre performance er blot et par af de helt nye ting som Internet Explorer 8 kan tilbyde, til både brugerne og udviklerne.

Accelerators

En accelerator skal ses som en mulighed for at opnå det man gerne vil, bare meget hurtigere. Hvis jeg f.eks står på en side og der er en betegnelse for et ord jeg ikke kender, så vil jeg med den korrekte accelerator have mulighed for at slå ordet op på et hvilket som helst site.

accel

Highlight et ord og klik på det blå ikon, så får du en liste med de accelerators der er installeret. Du kan se her hvordan du laver dine egne accelerators.

WebSlices

Hvor mange gange tjekker du for opdatering på nyheder, vejret eller auktioner du evt. deltager i på ebay ? Sikkert rigeligt 🙂

Med en WebSlice har du mulighed for at følge opdateringer direkte i IE8, istedet for manuelt at skulle til at finde siden og opdatere hele tiden. F.eks har Ebay lavet en WebSlice til deres auktioner.

Gå ind på ie.ebay.com og søg på en hvilken som helst ting. Når du får resultatlisten op kan du vælge at følge med på en hvilken som helst af de auktioner der er til stede.

ebaySlice

Så kan du klikke "Add" og efterfølgende vil den WebSlice ligge sig i IE8. Nu kan du følge med på din auktion uanset hvilket site du befinder dig på.

sliceAdded

Du kan også lave dine egne WebSlices, og en godt måde at komme igang på er at se denne lille video.

Search Providers

Search providers giver dig mulighed for selv at tilføje de søgemaskiner du nu engang bruger. så er de lige ved hånden uanset hvor henne på internettet du befinder dig.

searchProviders 

Hvis du vil tilføje flere providers kan du prøve at kigge efter nogle her.

Du kan ligsom med WebSlices og Accelerators også lave dine egne search providers, og hvis du spørger mig så er det her et virklig kraftfuld værktøj. Hvis du vil vide hvordan du kan udvikle disse search providers så tjek her eller her.

Get crackin' on that keyboard boys....


Comments (5)
 1. soe says:

  lastet ned ie8 for noen dager siden og synes den virker veldig bra!

  en ting er litt irriterende. ved oppstart popper alltid Ad on Manager dialogen opp. finnes det en måt å skru dette av?

 2. Garry Trinder says:

  Hej soe.

  Det har jeg desværre aldrig selv oplevet.

  Gør den det hver gang ?

  /Daniel

 3. soe says:

  jepp, hver gang ie8 beta2 startes fyres dialogen. har googlet et det samme men finner ingenting om det

 4. Search Providers er ikke nyt i IE8 – det blev introduceret i IE7 🙂

  Anders

Comments are closed.

Skip to main content