Skal vi skrive en bog om … ?


Den behøver ikke være særlig lang. Du skal kun skrive om det du er god til . Den skal være gratis at downloade. Der skal være kommentar spor i bogen.

Det var Mads der kom med ideén om at skrive en bog om optimering af websites på .net platformen. Ideén er at man samler viden fra forskellige kilder (mennesker), som hver især ved noget om emnet, uafhængigt af alle andre. Så i princippet kan alle skrive noget til et kapitel og til et specifikt emne. Man skal på en eller anden måde så opsamle alle de her informationer i et repository og sætte dem sammen i et index (kapitler, under kapitler osv.). Det vil i sidste ende ud en kompilation af tips, tricks, fif, best pratice - alt sammen noget som man savner i alle mulige andre bøger. Man vil måske komme udover tørt materiale fordi skribenterne ikke behøver være ekspert på alle områder men kan gå i dybden med deres niche område.

Rigtig meget information er spredt på nettet i de her tider. Artikler ligger på 1000 forskellige blogs, community sites etc og man kan ikke søge på det man ikke ved, så derfor er en bog altid et godt sted at starte for at sætte sig ind i mere dybdegående ting. Det her kunne være en idé til at samle tingene under en kompilation af emner og artikler, og samtidig være med til at skrive noget indhold andre folk helt sikkert vil sætte pris på.

Hvad synes du om ideén ?


Comments (8)
 1. Bortset fra det mere specifikke emne kunne man sige det minder lidt om:

  http://www.computerworld.dk/art/47497

 2. Hartvig says:

  Det minder meget om det koncept til dokumentation af umbraco vi kom op med i communitiet til CodeGarden. En form for afgrænsede wiki’er (nogen med pre-defineret struktur som ikke kan ændres, andre med fri struktur (kapitler) inden for emnet).

  Oven på det hele, comments, rss, metablog api, versionering og et super simpelt front-end interface der gør det nemt at tilføje billeder og kode (for dem der ikke kan li’ metablog api tools).

  Hvad med at MS spytter i kassen til at få det udviklet, vi open sourcer det og det kan også bruges på msdncommunity 😉

  /n

 3. Hej Daniel.

  Jeg har selv gået med samme tanker.

  Og det er der også mange andre, der har.

  Det lyder som om at han har brug for http://en.wikibooks.org

  Men i mange tilfælde, så kan man også nøjes med http://www.wikihow.com

  /Rasor

 4. cbmdotdk says:

  jeg har snakket om det samme med nogle fra det interne MS community om at lave en bog med 12 emner der dækker alle de ting i MS CRM som man normalt ikke kan finde dokumentation på.

  Gøre det let spiseligt for andre og basere det på vores egen erfaring.

  Vi har tænkt på at udgive det som en CHM fil som folk kan bruge direkte fra deres desktops, servers eller hvor de nu kan bruge dem 🙂

  Men god ide… og dette bruger initiativ er super fedt da det dækker real world scenarios istedet for interne test cases fra MS som ikke altid ligner et real world scenarie! 🙂

 5. Jeg tror ikke, at det ville blive en god bog, men det kunne måske blive en brugbar wiki. En bog skal gerne hænge sammen fra den ene ende til den anden, og det kræver langt mere end blot at samle forskellige bidrag.

 6. Garry Trinder says:

  Jeg tror jeg vil prøve det af 🙂

 7. Så er det blevet efterår, og de mørke aftener er begyndt. Så stærkt inspireret

Comments are closed.

Skip to main content