Mit flash eventyr.


Nu har jeg leget lidt med Silverlight, men jeg har desværre ikke så meget erfaring med Flash som jeg kunne ønske mig (jeg skulle have hørt efter dengang i reklamebranchen!). Nu skal det være slut med ikke at vide hvordan man laver en Flash applikation. Jeg siger det lige igen - nu skal det være slut...og det er faktisk allerede slut...øhhmm!!!

Jeg gik ind på adobe.com for at finde mig en trial udgave af produktet Flash, men jeg blev mødt med modgang til fra det øjeblik siden havde loaded.

Se her...

AdobeNede

Så kigger vi da lige i FAQ'en, ikke fordi jeg gider, men så kan du jo også se hvorfor jeg ikke kan lege med Flash indtil 1 juli.

AdobeHvorfor

Jeg ved ikke hvad jeg skal sige, men jeg undre mig over hvorfor det kan tage en hel måned at ændre en (burde det være) simpel ting.

Tilbage til Silverlight som forresten meget snart kommer i en Beta 2.

Comments (3)
 1. At det tager mig 2 timer at lave en image uploader i silverlight, som viser billedet mens den uploader det, samt en lille progress bar, og lidt animation, når man vel og mærke aldrig har rodet med Silverligt 2.0 før – det siger jo lidt om den produktivitet man får ud af det.

  Jeg har prøvet at lave det samme i flash, jeg fattede keine af ActionScript, og så ikke nok med det, så er der 2 versioner af actionscript som åbnetbart overhovedet ikke ligner hinanden, så man aner ikke om den kode man har fundet virker.

  Flash skal nok være en ganske godt værktøj, ingen tvivl om det, men det halter da godt nok utroligt meget i script delen. Og så laver den ikke sit layout via et XML format, og jeg kan godt lide at Silverlight gør det. Især fordi det i teorien skulle være muligt for google at parse det, og  gøre så man kan søge i det.

  Men held og lykke med dit flash eventyr, og så må du bare sige til, når du har en banner klar 😀

 2. @Deldy

  Med al respekt så kan du ikke sammenligne de to scenarier. Du siger netop at du fatter keine af AS – og da jeg formoder du har godt styr på .NET så har Silverlight allerede dér en kæmpe fordel (hvilket netop er en af de største implicitte fordele ved Silverlight imho).

  Ligesom der er .NET 1.1, 2.0, 3.0, 3.5 osv, så er der også (i praksis) to versioner af AS, nemlig AS2 og AS3. De ligner hinanden nok til at de kunne forveksles, just som .NET 1.1 og 2.0 gør det.

  Generelt kan du lave alt AS2 kode i AS3 med meget få ændringer, så med mindre du med vilje sidder og vil lave noget i AS2, så bør du ikke have problemer med eksempel kode.

  Du holder Flash op imod Silverlight og klandrer det for ikke at layoute i XML, har du kigget på Flex? Flash er animationsdelen og er primært frame baseret layouting hvorimod Flex er XML baseret og har en meget XAML-like syntaks. Flex benytter AS3 som bagvedliggende sprog. Herudover udvikles Flex i deres Eclipse baserede Flex Builder hvilket er væsentligt overlegent ifh.t. Flash Studio.

  Jeg ser ikke hvordan dit layout hjælper med Google optimering da dit layout i de fleste tilfælde vil hente tekster ind dynamisk, med mindre vi taler mindre statiske animationer.

  Anyways. Jeg ser virkelig frem til Silverlight bliver mere modent, for jeg vil så gerne udvikle i det frem for Flash. P.t. sidder jeg dog og udvikler en del Flash/Flex ved siden af min .NET udvikling, og det er altså sundt for ens holdning at prøve at sidde på begge sider af bordet, og ikke blot lufte fordomme 🙂

 3. Hej Mark,

  Ja det er nok en lidt "umoden" sammenligning. Vidste ikke der var noget der hed Flex, så kan vi jo så ikke kalde XAML for en fordel hvis flash også har mulighed for det. Min pointe med det andet var dog at Silverlight lige præcis er nemt fordi jeg jo bare bruger C#, som jeg altid gør 🙂

  Ang. søge optimering, så giver XML jo muligheden for at gøre sådan at Google f.eks. kan indeksere, men det er jo den samme historie med det, som det er med AJAX. XAML kan jo generere dynamisk, så med mindre det er en stor tung Silverlight ting, så kan man jo hente alle de "vigtige" data ind, når man requester filen, så google også kan være med.

  Og om jeg er fordomsfuld? You bet 😀

Comments are closed.

Skip to main content