OiOiOi…ONUG, ANUG, KNUG og cph-dotnetters.dk og MDIP


Det er sjovt så nemt nogle ting kan være. Man behøver nærmest ikke, at gøre meget andet end at sparke folk over benet i ny og næ, og pludselig dukker der nye ting op til overfladen.

I onsdags var jeg MDIP "meet-up" i Odense sammen med 15 andre udviklere og mine kære chef Bo Drejer. Det var en rigtig god aften og folk var glade for at være samlet, hvilket er noget vi ikke har været længe. Så det var godt. Der kommer, ligsom der altid har gjort,  helt sikkert noget brugbart fra den gruppe - Henrik begynder måske endda at blogge igen ?

Igår var jeg noget hurtigt inde og ude af det community arrangement som jeg selv havde sat i søen. Da jeg snakkede med Jesper imorges, viste det sig, at de kom meget langt med den nye Odense .NET brugergruppe som jeg også har været med til at skubbe igang. Det er utroligt så meget jeg har nået på de 2 måneder jeg har siddet hos MS - måske er det fordi jeg er så skide lavpraktisk. Følg nu bare med på ONUG.dk, og samtidig hold øje med de rå knægte fra ANUG.dk som jeg ved har været en stor hjælp til både Jesper og Kasper fra ONUG.

Det tager kun 5 minutter at stable en brugergruppe på benene, så derfor lavede Mads Kristensen og jeg da lige en over messenger imorges :0). Ja OK, vi har snydt lidt. Der er blevet lavet lidt forarbejde før jeg bestilte domænet til brugergruppen i København, hvilket forresten det kommer til at hedde cph-dotnetters.dk. Vi vil være online i løbet af kort. Mens du venter på sitet kan du skrive "brugergruppe opstart / geek dinner" i din kalender d. 26 juni kl. 18. Vi mødes hos Microsoft i Hellerup, og tag endelig dine venner og kolleger med.

Jeg kan se, at Jakob T Andersen fra Miracle i Ballerup også har lavet en .NET brugergruppe - KNUG.dk. Det er dejligt at se, og jeg håber at folk kommer strømmende til Ballerup hver gang der der meldes om møde.

Husk, at jeg gerne hjælper til hvis der er noget du godt kunne tænke dig at lave i din by eller i dit community. Det eneste du skal gøre er at skrive mig en mail.

God weekend.

Comments (6)
 1. Jeg synes det var et pinligt arrangement i Odense. Der bliver lagt op til at det er et community arrangement, geek dinner stil – sid og hyg over en gang mad, noget drikke, få noget information om hvad MS vil med communitiet osv.

  Vi blev derimod blot ledt ned i et lokale hos Radisson, hvor der godt nok var sandwiches og drkkelse, men det var så også det. Efter 15 minutter går værten og vi står nu tyve nørder tilbage uden nogen plan for aftenen. Ikke at bebrejde så ender det ret hurtigt ud i en stiftende generalforsamling for ONUG. Det var også helt fair, for 85% af de fremmødte var fra Odense og ville være medlemmer af den nystiftede forening. Det var dog svært skuffende for os der kørte fra Jylland & Sjælland. Havde vi vidst det var planen så havde jeg ikke brugt aftenen på det.

  Herudover så forstår jeg virkelig ikke hensigten med at starte endnu en københavnsk brugergruppe op lige nu hvor Jakob Andersen har startet en op – hvorfor ikke gå sammen og deltage i CNUG – hvorfor starte en ny ved siden af? Det kan der da på ingen måde komme noget godt ud af.

  Beklager den negative stemning, men jeg synes sgu det er kikset.

 2. Garry Trinder says:

  Hej Mark.

  Ja, det var noget rigtig skidt at jeg smuttede – men jeg havde oprigtigt ikke energi til det. Det skulle jeg måske have vist, men så lærte jeg det ihvertfald.

  Der var ikke noget agenda for aftenen, det var hele tiden umeldingen. Fra den oprindelige post: Formålet med arrangementet er, at få en hyggelig aften, socialisere og snakke med folk "fra den anden side af gaden".

  Mht. CNUG, så synes jeg det er meget dumt at du begynder at kommenterer dette på min blog – jeg mener, hvorfor gør du det her ?

  Hvis man tager et intiativ og gerne vil have vi

  støtter op, så sender man bare en mail, hvilket Jakob ikke har gjort. Det der undre mig er, at Jakob’s chef (tror jeg) står i spidsen for denne brugergruppe, og lugter lynhurtigt lidt af, at det ikke længere med lidenskab og i community ånd. Jeg kan sagtens tage fejl, men jeg har somsagt ikke modtaget hverken det ene eller det andet.

  Mht. cph-dotnetter, så tror jeg tanken er lidt anderledes (uden at vide hvad Jakob vil, for jeg har jo ikke hørt noget!!!). Mads og jeg kombinere geek dinner og et uformelt møde forinden da.

  Jeg er virklig ked at arrangementet var så pinligt udført, men jeg var virklig ødelagt, dog ved jeg nogle fik noget godt ud af det, og det synes jeg er dejligt.

 3. Well, jeg synes ikke det var pinligt. Det havde da selvfølgeligt være godt, hvis Daniel havde haft mulighed for at deltage noget mere, ihvertfald for mig da jeg ikke tidligere har mødt ham, men det var nok bare lidt uheldigt med to arrangementer på to dage, og det er jo hvad der sker 😉

  Derudover synes jeg det gik fint med at få snakket, og selvom jeg ikke kendte nogen, så synes jeg at det har givet mig en god indledende kontakt til communitiet – og der var jo netop ikke fastlagt noget program, men der var lagt op til at folk skulle networke lidt.

  Vedr. stiftelse af ONUG, så er det klart at det måske stjæler billedet lidt for meget, og det ikke er så relevant for folk der kommer langvejs fra, og måske skulle vi bare være trukket lidt til side og have gjort det lidt kortere.

  På den anden side blev der jo så sat alvorligt skub i User Gruppe der kommer til at spille en rolle i det danske community, og lur mig om ikke der bliver lavet et godt samarbejde mellem brugergrupperne. Jesper, Kasper og jeg er ihvertfald i fuld sving med at få stablet de første møder på benene, og få lidt organisering på plads.

  Så som jeg skriver på min blog, så er det thumbs up fra mig for arrangementet!

 4. @Joachim først

  Jeg synes på ingen måde det gør noget at ONUG tog teten, det var en fin måde at få noget ud af aftenen og jeg er sikker på det er med til at give en god start på ONUG.

  @Daniel

  Første gang jeg hører om cph-dotnetters er på din blog, her til morgen. Hvis ikke en blog er til, bl.a., at fremføre en diskussion på, hvad er den så til? Ville du hellere at jeg ringede eller sendte en mail?

  Anyways. For mig at høre så lyder det til at du anerkender en københavnsk brugergruppe andet end at du er inde over? Jeg er sikker på du gerne måtte hjælpe til CNUG, men blot fordi de ikke har taget kontakt til dig, så vil du/i hellere starte en pendant – inden CNUG overhovedet har haft sit første møde? Jeg er ikke med i CNUG og ved ikke hvad status er, men det forekommer mig meget underligt.

  Hvad er tanken med cph-dotnetters som gør at det er anderledes end de andre brugergrupper? I ANUG har vi netop haft geekdinners, julefrokoster, uformeelle snakker og præsentationer. Jeg tror CNUG har samme planer. Jeg synes det er under bæltestedet at insinuere at der er bagtanker med CNUG uden at have noget grundlag for det.

 5. jta says:

  Jeg vil gerne lige opklare et par misforståelser:

  1. CNUG er en brugergruppe af udviklere for udviklere. Og der er passion for teknologi, det er hjørnesten i gruppen.

  Jeg står for gruppen indtil der bliver fundet en bestyrelse umiddelbart efter det første møde.

  Jeg har hentet nogle råd fra folk der har drevet brugergrupper før indenfor databaseområdet i opstartsprocessen, og en af dem er direktør i Miracle hvor jeg arbejder.

  2. Microsoft er blevet kontaktet for lang tid siden så de har hørt om mine planer. Desuden er der blevet aftalt et møde med mig og to personer fra Microsoft (Daniel er en af dem) d. 10 juni, så udover de informationer Daniel har fået havde der her været rig mulighed for at høre om vores planer.

  Så det er ikke helt korrekt at MS ikke har haft chancen for at vide hvad jeg har haft gang i. Og det er heller ikke fordi jeg er umulig at komme i kontakt med 😉

  Når det er sagt håber jeg vi alle har det samme mål, at have et sted at mødes og snakke om teknologi der interreserer os og derfor synes jeg det vil være latterligt at bekrige hinanden, så jeg har aftalt et møde med Daniel og Mads i næste uge hvor vi kan diskutere hvad der skal ske fremtidigt.

 6. Søren , Mark , others…please accept my apologies. You are absolutely right, and I hope you

Comments are closed.

Skip to main content