Video interview med Mads Kristensen og Ole Højriis Kristensen – Det semantiske web.


Jeg havde æren af at møde de to unge og flotte udviklere fra ZYB.com, og det var ikke kun for at gense der dejlige kontor, men simpelt fordi jeg havde nogle spørgsmål til ang. al den hype der lige netop nu er omkring "The semantic web". Nogle kalder det Web 3.0, andre kalder det en pinsel, men faktum er, at vi har muligheden for at skabe noget med meget få midler og derfor synes ikke at du skal snydes.

Hvis du vil vide om det semantiske web så følg lidt med på Mads K's blog.

Jeg synes selv det virker super interessant at kunne udvide vores web med en så enkel fremgangsmåde og det tegner virklig lyst for udviklingen af internettet...hvis bare udviklerne kunne tage det i brug :0).

Husk på, at det er dig der er med til at forme fremtiden for webudviklingen, og hvis du ikke tager aktion, så får du nok ikke som du vil have.

Lean back and enjoy.

Comments (4)
 1. Kimblim says:

  Det semantiske web er naturligvis super-interessant, men lige netop microformats har jeg en vis antipati overfor.

  Microformats er nemlig bygget op på den måde at man tilføjer en css-klasse til nogle html-elementer, og dermed fylder man faktisk sin HTML-kode med information, der måske nok hører til på klientsiden, men ikke der hvor man putter den ind! "Class"-attributten er til css-klasser og "general purpose processing by user agents", ikke til meta-information. Husk at man ikke kan smide ubegrænsede klasser ind i attributten, så man begrænser faktisk css-mulighederne på denne måde, og det er vel ikke det, der er meningen?

  Desuden propper man en masse HTML-tags rundt om ting, der slet ikke behøver de tags – se blot hCard-eksemplet (http://microformats.org/wiki/hcard#Value_excerpting), som bliver en pærevælling af span-tags.

 2. Mads says:

  @ Kimblim

  ""Class"-attributten er til css-klasser"

  Medmindre du har en flad u-stylet tekst, så kan man da bruge de fleste klasser i fx et standard hCard til noget. Desuden snakker vi om uhyggeligt lidt overflødigt information hvis det endelig skal være. Se bare hvor elegant det er i forhold til fx RDFa.

  Men selvfølgelig, der er givet vist nogle ting her og der som ikke er helt ideelle.

  Man er jo heller ikke tvunget til at skrive ALLE informationer fra et microformat. Faktisk kan et hCard bestå af et navn og en url – det er 2 CSS klasser, og et par <span>’s, eller et <a>. Hvis du allerede havde et navn og en url, så er det vist minimalt det "noise" der kommer på. hCard-eksemplet du nævner, kunne også skrives lidt pænere/semantisk, men det er det fede ved det – det er op til en selv hvordan det skal skrives.

 3. Jeg havde jo fon&#248;jelsen af at interviewe Mads og Ole for nogle uger siden og snakken gik en del

Comments are closed.

Skip to main content