Help->About->System Info doesn’t work on Vista


A customer (thanks Grady!) reported that choosing Help->About->System Info on Vista causes a MessageBox to display “Microsoft System Info cannot be found or run.”


 


Why is that?


 


Simple investigation: run Regedit on WinXP and Vista to inspect this key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\Msinfo


 


On Vista, the Type is REG_EXPAND_SZ  and the Path  is C:\Windows\system32\msinfo32.exe


 


whereas on XP it’s type is REG_SZ and the Path is C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\MSInfo\MSInfo32.exe


 


The MSDN topic Registry Value Types says that REG_EXPAND_SZ can include environment variables, such as %PATH%. However, the Vista value does not have any “%” in it.


 


 


 

Comments (3)

  1. John Doe says:

    Wht is REG_EXPAND_SZ relevant in this case?  Just because there are no environment variables to expand does’t make the value invalid…

  2. Stuart Dunkeld says:

    > Why is REG_EXPAND_SZ relevant in this case?

    VFP is (presumably) calling RegGetValue with the flag for REG_SZ, but needs to add the REG_EXPAND_SZ flag as well for running on Vista, as the function only looks for the types it’s asked to.

    > Just because there are no environment variables to expand doesn’t make the value invalid

    Localized or other versions of Vista might use environment variables.

  3. Cesar Chalom says:

    Here are some of the links that I often visit regarding VFP9 SP2 and Sedna. The official Microsoft Visual…