Ska vi blogga?


Min kollega Johan Lindfors skrev i söndags ett blogginlägg där han eftersökte dialog kring hur vi kan göra våra evenemang bättre för dig som utvecklare. Problemet är att vi inte alltid förstår vad vi ska leverera då det verkar som att i alla lägen är det inte innehållet som är viktigast utan saker runt omkring som exempelvis vilken typ av föda som serveras... Känner du att du vill bidra i den diskussionen så gå till Johans inlägg via länken nedan och kommentera.


För att spinna vidare inom samma typ av ämne så undrar jag om det är så att jag och Johan ska blogga alls? Och om vi ska det, vad ska vi blogga om? Hur frekvent? (Jag vet, vi bloggar inte ihjäl oss... Då jag sedan i april är delvis föräldraledig så har Johan fått kämpa hårt med alla evenemang varför han bloggat mindre och jag har bloggat mindre för att jag jobbar mindre... 🙂 )


Då vi idag är två personer som ska nå ut till så många utvecklare som möjligt (vi jobbar med bredd, de andra i vårat team lite mer på djupet, dvs mer företagsanpassat) så kan man fråga sig hur vi ska allokera vår tid för att lyckas med detta.


Med "nå ut till" så menar jag inte enbart i fysisk form utan det är alla typer av aktiviteter. Exempelvis kan det vara MSDN TV som vi nu fått fart på igen, eller online-möten a la webcasts om det skulle vara intressant eller som sagt var bloggning. Naturligtvis så kommer vi fortsätta med den stora roadshowen, men frågan är vad vi ska göra där emellan...


Så ska vi blogga eller lägga resurser på ännu mer MSDN TV?
Ska vi bli mer personliga i våra bloggar (vilken musik passar det att koda till)?
Ska vi blogga mycket kodexempel?
Ska vi blogga mer i artikelform, dvs längre inlägg som går in djupare i en produkt/teknik?
Ska vi blogga om "gamla" eller kommande produkter/tekniker?


Ta chansen, berätta hur vi ska agera med start efter semestern!


Johans blogginlägg


Comments (5)
 1. Jonas Lewin says:

  > Så ska vi blogga eller lägga resurser på ännu mer MSDN TV?

  Det går snabbare att blogga, och är betydligt lättare att söka på 🙂

  MSDN TV kan man inte ta i sin egen takt, och läsa vad ni skriver kan man skumma eller läsa mycket detaljerat.

  > Ska vi bli mer personliga i våra bloggar (vilken musik passar det att koda till)?

  Nä. Vill ni lägga in det så är det upp till er, men det är inget jag efterfrågar. Ni har redan er personloga touch i era bloggar, och ni behöver absolut inte vara formella i bloggandet.

  >Ska vi blogga mycket kodexempel?

  Ja tack. Antingen ha kodexempel, eller länka vidare till en bra artikel med kodexempel.

  Om ni rekommenderar några filmer, så skriv gärna hur långa de är direkt. Om det är en film om Atlas som är 3 minuter så är den troligen föga intressant för den som letar efter mer än en överblick. Om ni orkar så lägg gärna in 2-5 rader om vad filmen går igenom samt hur detaljerat, och även en personlig värdering av filmen oavsett om det är med sifferbetyg eller bara text.

  Vi är väl alla kodare som besöker er, och vi vill gärna se kod.

  >Ska vi blogga mer i artikelform, dvs längre inlägg som går in djupare i en produkt/teknik?

  Om ni orkar så är det oftast riktigt lysande. Nyheter om MS världen läser vi på bink eller andra ställen. Det vi saknar är riktigt kvalitativa inlägg.

  Ni ska för den skull inte bara grotta ner er i artiklar, men det kan hända att ni får en del frågor på era artiklar jämfört med att blogga om att winfx har bytt namn. Givetvis vill vi se de bloggarna också, men kommentarerna kommer nog att utebli.

  >Ska vi blogga om "gamla" eller kommande produkter/tekniker?

  Jag var på ett säljmöte för "Office systems" tror jag det hette för rätt länge sen. Jag har fortfarande ingen aning om vad som skiljde det mot vanliga office, om det nu var en ny version eller inte.

  Visst får ni blogga om vad som kommer, det är ju alltid kul. Men det jag saknar är att det bloggas om saker som jag kan använda idag.

  Givetvis vill jag veta vad som kommer i nästa version av ASP.net, men jag vill också gärna veta varför/hur jag använder login-kontrollen som finns implementerad i nuvarande versionen. Och såklart inte bara loginkontrollen, för i sig är den jhu rätt meningslös om man inte har rätt struktur på alla andra sidor också. Hur kopplar man den mot sql server t.ex. Visst kan man säkert söka på det och få massor av träffar, men endast om man vet att man vill använda den.

  Vad jg vill få reda på är tekniker som finns i dag, som jag inte visste att jag ville använda, och som jag inte hade kommit på att söka på.

  Atlas är ju ett sådant bra exempel. Jag behöver bara installera det på min utvecklingmaskin, och så kan jag publicera det till webservern utan att installera något på servern.

  Det är många enkla tips som går att hjälpa folk med.

  Jag förvånas alltid över hur många det finns som inte känner till att de kan använda F2 i utforskaren och Excel, samt att man kan dra/släppa in filer i kommandofönstret.

  Sådant som vi tar för givet.

  /Jonas

 2. Jonas Lewin says:

  Jag glömde:

  Skriv gärna också personliga saker i bloggen (typ att du blivit pappa). Bink gör det, och det skapar förståelse.

  Blogga t.ex. om "nu förbereder jag för event x".

 3. Fredrik says:

  Djupare/längre artiklar hade varit intressant, både kring nyare grejor men även mer vanliga hur löser jag detta bäst (Rico Mariani, http://blogs.msdn.com/ricom/) har en del intressant kring trådar, optimering osv som får en att tänka till lite =)

 4. Kalle says:

  Jag tycker att både din och Johans blogg är jätte bra, mycket relevant information på ett ställe vilket inte är allt för vanligt annars. Personligen gillar jag när blogginläggen är relativt korta och koncisa även om artikelform kan vara jättebra om det är ett ämne som intresserar mig men ofta räcker det gott länk tips till ”läs mer”-sidor (om det nu är något som redan finns skrivet så klart ).

  Något som jag saknar som hade varit intressant antingen i artikelform eller som MSDN-TV är lite mer konkreta exempel. T.ex. ett projekt som har migrerats från ASP.NET 1.1 till 2.0, vilka utmaningar och problem var det som faktiskt dök upp och hur löstes dessa? Jag kan tänka mig att det finns massor av fler liknande ämnen som skulle vara intressant att kolla på riktiga exempel. ”Skolexempel” brukar allt för ofta bli anpassade för att komma runt de detaljer som gör att det är jobbigt att dra projektet de sista metrarna, eller att de helt enkelt inte kommer med för att det blir någon följdeffekt som kanske inte är direkt kopplat till vad som ska göras men blir avgörande för att projektet ska gå att genomföra. För att åter ta exemplet med migreringen av 1.1 till 2.0 så skulle man ju kunna tänka sig att det är hur man hanterar de utvecklingsprojekt som rullar parallellt, något som i teorin inte ska förekomma men är lätt att man hamnar där i verkligheten.

  // Kalle

 5. Pether says:

  Jag tycker också att era bloggar är väldigt bra. Ett sätt att snabbt få tillgång till information som jag troligen inte skulle ha tid att hitta annars.

Comments are closed.

Skip to main content