Channel 9 på svenska…


Vi har här på kontoret diskuterat hur vi kan erbjuda dig som utvecklare nya sätt att ta till dig information kring nya produkter och tekniker från oss på Microsoft förutom de sedvanliga artiklarna på MSDN-webben.


Tittar man på USA så har de ett koncept som heter Channel 9 som är kortare filmer som tar upp aktuella ämnen på ett mer informellt sätt. Tanken med dessa filmer är att de ska vara lätta att ta till sig och kunna agera som en introduktion till olika ämnen.


Så frågan är, är detta något som är intressant om det skulle produceras av oss i Sverige och på svenska? Eller räcker det med de amerikanska filmerna? Finns det andra typer av online-resurser som ni vill se från oss i Sverige?


Kommentera detta inlägg, eller skicka ett email så vi får veta!


https://channel9.msdn.com/


Comments (9)

 1. Visst vore det kul med svenska Channel9-videos, gärna sådana med nedslag i verkligheten som visar hur man löst verkliga problem med hjälp av Microsoft-teknik.

  I USA talas det mycket om "Web 2.0", även om Microsoft kanske inte använder just den termen för sina beta-tjänster som http://www.live.com/, http://www.start.com/, http://local.live.com/ och http://expo.live.com/ m.fl., men väldigt många tjänster är för USA-centrerade för oss svenskar. Jag skulle vilja se mer om detta för den svenska marknaden. När får vi till exempel se Live Local/VirtualEarth för Sverige?

  När får vi se en svensk Robert Scoble? 🙂

 2. Definitivt vill vi ha en Channel 9 på svenska. Samarbeta gärna med alla era partners och gör små trevliga intervjuer m.m. – lite som MSDN TV men inte med så hög perfektionsambition. Skulle vara trevligt tycker jag.

 3. Dag König says:

  Kör hårt. Det skulle vara kul. Som du vet har jag försökt göra screencasts och det skulle jag vilja se mera av. Se bara till att ha "resurser" så det räcker.

  Kan ni också få koden för Channel9 så att ni kan lägga upp det i Sverige eller blir det något hemmahack ifrån dig?

  /dag

 4. Jag gillar konceptet för Channel9 och jag kan tänka mig att vissa videos kunde vara värt att göra på svenska. Det är oftast inget snack om att de är intressanta men vissa är lite i överkant långa då brist på tid är något som det är gott om.

  För min egen del så föredrar jag oftast engelska i sådana här sammanhang. Då jag har mycket internationella kontakter och mycket är publicerat (websidor, bloggar, exempel mm) på engelska så föredrar jag engelsk operativ och utvecklingsmiljö så om något är lokaliserat så kan det vara svårt att veta vad det handlar om.

 5. Det som gjort channel 9 så populärt är inte själva konceptet med det informella, utan det är för att med det informella konceptet så får de intervjuer med produktteamen och utvecklare i desamma. Alltså en riklig insikt från de som verkligen bygger produkterna. Inget ont sagt om er kompetense på DPE’s, men det blir inte riktigt samma grej.

 6. Mikael says:

  Jag skulle först och främst vilja se mer MSDN TV filmer på svenska, det var länge sedan det kom "ut" nya filmer.

  Jag hörde att det skulle spelas in nya, men när kommer de?

 7. Johan says:

  Nja, ser inte riktigt syftet. Det produceras ju massor på channel9 och att det skulle finnas svenska varianter känns helt irrelevant. Just att filmerna skulle ta upp svenska fenomen verkar i så fall mer angeläget, men jag kan inte komma på vad de skulle handla om 😉

 8. Anders Bengtsson says:

  Kanon kul med en svensk Channel 9.

Skip to main content