PDC05: Keynote med Steven Sinofsky


Sessionen börjar med att Steven berättar att alla deltagare på PDC05 kommer få en beta1-skiva av Office 12 skickad till sig när den släpps om ett par månader.


 


Vidare så är en av grundstenarna i Office 12 möjligheten att dela information och framförallt kunna söka enkelt bland all information. Navet vid informationsdelning är SharePoint.


 


InfoPath får en betydligt större roll gällande informationsinhämtning i en organisation. Agerar ”front-end” till Office Forms Server.


 


Bäst: Enkelheten att skapa flöden av dokument i en organisation där InfoPath integrerar väl med SharePoint och Outlook. Nu kan man få dokument att kräva en ”Approval” innan status sätts till ”final” osv utan att behöva andra verktyg eller applikationer.


 


Sämst: Att inte alla fick grillbestick med Office-loggan på. J


 


Coolast: Synkning av dokumentkataloger i SharePoint med Outlook. Man får alltså dokument synkade och kan läsas ”offline” precis om e-post.

Comments (2)
  1. Max says:

    Är alltså Outlook lösningen på offline i SharePoint? Är det bara dokument som synkas? Något om hur Groove kommer att passa in/användas?

  2. Vi fick inte veta några detaljer kring exakt vad som kan synkas utan de visade endast en demo på en dokumentkatalog som kunde synkas för att visas Offline. Om detta sedan gäller alla typer av listor osv törs jag inte svara på. Återkommer kring detta efter lite djupare research.

    Groove sades det heller inget om, återkommer kring mer om Office 12 framöver då också integrationen av Groove tas upp.

Comments are closed.

Skip to main content